Archive for March, 2011


www.ceritatira.blogspot.com

Maaf buat semua para pembaca sekalian. Blog Cerita Aku Dan Sesuatu baru-baru ini entrinya makin lama semakin slow je. Ini kerana aku telah ditugaskan menjadi seorang editor dan designer bagi blog Cerita Tira.  Aku juga telah diberi tanggungjawab penuh untuk menjadi salah seorang penulis diblog ini. Klik Read more untuk mengetahui kesibukan aku untuk projek blog terbaru ini.

(more…)

Advertisements

Aku Keseorangan Rasa Damn!

Posted: March 13, 2011 in Umum

Hidup ini memang akan rasa suck nak mampos bila kita keseorangan. Kita makan sorang-sorang. Kita tengok tv sorang-sorang. Kita mandi sorang-sorang. Ok, yang part last tu abaikan. Tapi itu laa hakikatnya. Kehidupan aku berubah apabila 2 orang housemate aku masuk bilik ni dan cakap “Abang Fandy tolong jaga bilik ye. Saya dan Afik balik bercuti sebentar”, kata Munzir. Klik Read more untuk menghayati jiwa dan perasaan aku yang penuh dengan taman larangan ini.

(more…)

Selalunya sebelum aku keluar dari rumah aku akan menabung ditoilet rumah terlebih dahulu. Ini adalah sebagai langkah berjaga-jaga supaya darurat tidak berlaku semasa berjalan diluar. Gila, tak boleh aku nak bayangkan kalau tengah tersekat dalam kesesakan lalu lintas tiba-tiba panggilan alam menyahut. Pasti muka jadi macam God Must Be Crazy menahan hasil kumbahan keluar dari lubang punggung. Walau bagaimana pun kita manusia hanya mampu merancang tapi Tuhan yang menentukan. Toilet awam menjadi tempat penyelamat dari terkencet didalam seluar. Tapi aku tak suka menyinggah ditandas awam. Kenapa? Ayuh klik Read more..

(more…)

Satu Subjek Buat Aku Rasa weeeeee~

Posted: March 8, 2011 in Umum

Pada semester yang lepas aku cuma ada satu subjek je iaitu Pengajian Islam. Alhamdulillah alhamdulillah (dalam nada Maher Zain) aku berjaya mendapat keputusan yang baik. Semua berkat dari Ustaz Shahril yang mendidik aku. Kini aku mempunyai cahaya nur diwajah dan boleh menjadi salah seorang perserta Imam Muda pada musim yang seterusnya. Setelah dicongak-congak menggunakan saintifik calculator, baki semester yang aku ada cuma tinggal 2 je lagi tidak termasuk semester kali ini. Klik Read more untuk mengetahui kisah selanjutnya (ayat poyo).

(more…)

Gaya Penulisan Di Facebook

Posted: March 3, 2011 in Umum

Zaman teknologi maklumat ni semua orang ada Facebook. Agak ganjil bila kita buat pengakuan mengatakan kita tiada akaun Facebook. Analoginya umpama seseorang buat pengakuan bahawa dia belum bersunat lagi. Walaupun Facebook ciptaan orang Yahudi tapi ramai orang tetap ketagih menggunakannya. Pak Imam pun guna juga. Tak salah menggunakannya dijalan yang lurus. Hari ini aku nak mengupas berkenaan jenis-jenis gaya penulisan status Facebook diwall. Nak conteng dinding nanti kena label vendalisme pulakan. Jadi kalau gian conteng saja didinding Facebook. Jom klik Read more untuk mengetahui jenis-jenis gaya penulisan di wall Facebook.

(more…)