Archive for December, 2010

Harimau Malaya Juara AFF Suzuki Cup 2010

Posted: December 30, 2010 in Umum

Aku mulakan dengan mukadimah skema. Tahniah diucapkan buat perwira-perwira negara kerana berjaya menjulang trofi AFF Suzuki Cup lantas dinobatkan selaku juara Suzuki Cup pada tahun 2010. Harimau Malaya menang menentang pasukan Garuda dengan aggregate 4-2. Stadium Gelora Bung Karno menjadi saksi detik dan saat bersejarah bila perwira-perwira Malaysia meraih 2 anugerah berprestij. 1 selaku juara Piala AFF Suzuki Cup 2010 dan 1 lagi adalah The Best Scorer Award yang diraih oleh penyerang berbisa Malaysia iaitu Safee Sali.

(more…)

Harimau Mengaum Lebih Hebat Dari Biasa

Posted: December 27, 2010 in Umum

Kemenangan pasukan bola sepak Malaysia membenam pasukan Indonesia 3 gol berbalas 0 meletakkan satu langkah selesa bagi pasukan negara untuk menjulang Piala AFF Suzuki 2010. Satu langkah lagi bila kita bermain di Stadium Bung Karno, Jakarta pada 29 December nanti. Perlawanan agak sengit tapi aku bangga Malaysia mampu mencapai keputusan yang sangat selesa. Berbekalkan 3 gol ini pasti sedikit sebanyak menyukarkan pasukan Indonesia untuk bangkit dari kekecewaan ini. Klik Read more

(more…)

Kau GAY? Go To Hell!

Posted: December 20, 2010 in Umum

Baru-baru ini rakyat Malaysia telah dikejutkan dengan pendedahan eklusif seorang lelaki berbangsa Melayu (kononnya) yang mengaku beliau adalah seorang gay dan tidak kisah dengan perkara itu. Berbekalkan lidah yang pendek, cakap pun pelat, muka macam tiang gol kena gigit anai-anai, well aku nasihatkan baik kau bertaubatlah. Pakej yang ada pada diri kau memang tak layak untuk kau bergelar seorang gay yang berjaya. Geli kau tahu tak? Baik kau masuk bilik air, kau buka seluar kau dan potong je anu kau tu. Klik Read More untuk berkenalan dengan beliau. Jeng jeng jeng….

(more…)

Masa pergi Berjaya Times Square hari itu aku tengok cerita Narnia: The Voyage Of The Down Treader yang berteknologi 3D. Cerita agak menarik tapi aku masih tidak boleh menyenaraikan sebagai filem terbaik sepanjang zaman bagi aku. Yelah, aku ni berjiwa seni haruslah memilih cerita yang benar-benar berkualiti sampai aku boleh terbawa-bawa ke dalam mimpi diwaktu tidur. Contoh kalau aku tengok cerita The Return Of Maria Ozawa aku akan pastikan ia terbawa-bawa ke dalam mimpi selama seminggu baru aku boleh declare cerita itu adalah cerita yang terbaik sepanjang zaman bagi aku. Kalau cerita tu wujud laa kan. Hahahaha. Klik Read more untuk melihat cerita-cerita yang pada aku terbaik sepanjang zaman.

(more…)

Antara Islam Dan Adat

Posted: December 11, 2010 in Uncategorized

Pernah tidak anda mendengar pepatah berbunyi “Biar Mati Anak, Jangan Mati Adat”  . Ia adalah pepatah bangsa Melayu yang tidak asing lagi bagi kita semua (orang Melayu). Biarpun kalimat ini begitu ringkas, tetapi menimbulkan polemik yang bukan sedikit. Ia ditulis oleh buku-buku Sejarah Melayu dan menurut sumber yang dipercayai ianya ditulis oleh Tun Seri Lanang pada zaman Kesultanan Melayu Melaka pada 600 tahun yang lalu (maybe lagi lama). Klik Read More..

(more…)

Ini Cara Aku, Ini Pilihan Aku

Posted: December 8, 2010 in Umum

Awal pagi ini entah kenapa susah pula mata ini mahu terlelap. Imsomniakah? Well, sebenarnya aku terasa rindu sangat-sangat dengan memori silam aku. Aku rindukan suasana tempat kerja aku. Hahahaha. Kejadah apanya dah dekat 2 tahun aku di sini baru malam ini terasa rindu pula dengan tempat kerja aku tu. Rindu dengan teman-teman seperjuangan. Rindu dengan trolley aku yang penuh dengan spanar, screw driver, tukul besi, pallet dan segala macam bentuk peralatan didalamnya. Rindu dengan mesin Auto Lathe. Rindu dengan semuanya. Klik Read more

(more…)

Pengembaraan Ke Berjaya Times Square

Posted: December 7, 2010 in Umum

Berjaya Times Square, wow panjangnya nama. Kalau pergi sana pasti boleh “berjaya” ni. 1st impression aku bila Tiramissu memberi cadangan untuk mengajak aku mengembara disana. Well, selama ini sempadan pengembaraan aku hanyalah di Midvalley Megamall je. Untuk memperluaskan kemahiran mengembara aku, aku perlu mempersiapkan diri dari segi ilmu, stamina dan peralatan yang secukupnya. Huiyoo, gila betul aku ni sampai jadi macam tu sekali. Orang lain rilek je merayau aku sampai prepare habis-habisan ni. Yelah, demi mengelakkan diri dari tersesat. Klik Read more untuk mengikuti pengembaraan aku buat kali pertama ke Berjaya Times Square.

(more…)