Archive for November, 2010

Novel: Retorik Cintaku (4)

Posted: November 29, 2010 in Umum

Selesai solat Asar, Aiffa dikejutkan oleh deringan telifon bimbit kepunyaannya. “Siapa pula yang telifon ni?”, bisik hati kecil beliau. Nama Kak Y terpampang diskrin telifon bimbitnya. Tanpa membuang masa Aiffa menjawab panggilan telifon berkenaan. Klik Read more.. (more…)

Advertisements

Dulu aku rasa pelik bila pergi dekat mana-mana ada je bahang fenomena 2 Alam. Siap ada jelajah konsert 2 Alam lagi. Well, aku jenis bukan ambil tahu sangat apa benda tu semua. Buka surat khabar ada lagi 2 Alam. Apa benda yang 2 Alam tu ye? Kura-kurakah atau ketam bakaukah? Sekarang persoalannya sudah pun terjawab. Rupa-rupanya itu adalah filem terbaru keluaran syarikat dR Movie Production kelolaan Dr Rozmey. Dr Rozmey ni adalah CEO syarikat Herba Prima Marketing dan pengasas produk kesihatan JusMate 5 yang berjaya. Beliau ingin memperluaskan perniagaan dengan menceburi bidang baru iaitu bidang perfileman. Beliau mensasarkan kutipan RM40 juta pecah panggung (Box Office). Satu sasaran yang tidak berani diciptakan oleh mana-mana producer yang lebih arif dan berpengalaman dalam industri seni tanahair kita. Klik Read more untuk mengetahui faktor-faktor kegagalan filem 2 Alam..

(more…)

Selamat Ulang Tahun Tiramissu

Posted: November 24, 2010 in Umum

Selamat Ulang Tahun

Setelah sekian lama menanti akhirnya tibalah saat yang aku tunggu-tunggu. Ulang tahun kelahiran insan yang aku sayang. Yeeehaaaa!! Taklah jauh sangat tarikh lahir dia dengan aku. Hari lahir dia jatuh pada bulan November sama dengan hari terberanaknya aku di muka bumi ini. Bila sambut hari lahir mesti ada kejutan ye tak? Well, rumah aku bukan sebelah rumah dia pun nak buat kejutan-kejutan ni. Jadi aku perlu fikirkan bagaimana nak buat kejutan baaaaik punyeeeee buat si dia. Klik Read more untuk mengetahui kejutan yang tak seberapa dari aku..

(more…)

Perkara-perkara Yang Membuatkan Aku Takut

Posted: November 20, 2010 in Umum

Yeaaah! Satu entri maut dari aku. Aku mempertaruhkan kejantanan aku untuk membuat entri sebegini. Firstly, memang aku tak hingin nak buat entri sebegini. Tapi selepas aku berfikir sejenak, setiap kita manusia pasti ada perasaan takut pada sesuatu. Caaiit! Tak payah nak mengaku berani la der. Aku ada banyak benda yang aku takutkan tapi makin lama perasaan itu berjaya aku atasi. Entri kali ini aku cuma selitkan beberapa perkara yang sehingga kini aku masih tidak berjaya untuk menghadapinya. Well, aku dah cuba tapi ternyata masih belum menampakkan hasil lagi. Kalau aku paksa diri juga pasti aku pitam sambil mengeluarkan cecair putih di mulut. Aku tak mengharap korang klik Read more ye…

(more…)

Selamat Harijadi Untuk Akulah Siapa lagi!!

Posted: November 19, 2010 in Umum

Hari ini Hari Lahir aku (semalam). Ye, hari lahir aku aka Bufday si penulis blog ini. Ramai BFF wish dekat Facebook dan aku sangat menghargainya. Tiramisu wish dekat phone tepat pada pukul 12 malam. Dasyat betul buah hati aku set timing. Hahaha. Well, selama aku membesarkan diri dan perut banyak suka duka aku dalam menyambut hari lahir aku sendiri. Kali ini hari lahir aku jatuh sehari selepas Hari Raya Aidiladha. Huiyooo!! Lagi istimewa harijadi aku kali ini. Jom klik Read more

(more…)

Barisan Belakang Dari Kiri: Yus Teksi, Asim, Casillas (Aku), Cikgu Din, Amir, Rimau, Wak Lias, Dato’ Yem,  Rozi Torres

Barisan Depan Dari Kiri: Veron, Ali, Azem, Sabah, Dalsim

****************************************************************************************

Pada  tanggal 13hb November 2011 bertempat di Stadium Mini Pontian telah berlangsungnya satu perlawanan bola sepak persahabatan di antara TDFC menentang Pontian FC. Bila kita mendengar perkataan “VETERAN” sudah pastilah kita akan membayangkan rupa orang tua yang mempunyai lemak berlebihan diperut dan berwajah seakan-akan Dato’ K. Ah ‘hah!! Anda tersilap kerana aku dan Amir telah berjaya memasuki pasukan veteran. Tua sangatkah kami ini? Well, ada kelebihan apabila kami terpilih memasuki pasukan veteran. Ini bermakna kami sudah mendapat lesen sah untuk bermain dimana saja. Kami boleh masuk pasukan TDFC muda dan tua bila-bila masa sahaja. Senang cerita umpama kami ni kanak-kanak terpilihlah. Klik Read more untuk mengikuti laporan penuh perlawanan amal  (tipu) ini…

(more…)

Novel: Retorik Cintaku (3)

Posted: November 10, 2010 in Umum

Sebagai seorang jejaka virgin yang tidak pernah dinodai oleh mana-mana gadis mahupun janda gersang, melakukan aktiviti mengorat adalah suatu perkara yang amat menyusahkan. Anda boleh menuntut teknik mengorat yang baik dari jejaka-jejaka Playboy tapi jangan salahkan aku kalau anda dicemeti mungkar dan nangkir apabila berada diliang lahad nanti. Jadi bagaimanakah cara yang harus aku lakukan untuk mengorat gadis kaunter tersebut. Aku suspek gadis itu adalah perempuan Melayu terakhir. Kerana level kegadisan beliau yang begitu tinggi, jadi wajarlah aku menggunakan teknik yang sangat hebat untuk mencuri hati gadis berkenaan.  Aku pasti tidak dapat menahan kekecewaan kalau direject gadis tersebut tanpa belas kasihan. Tapi curiosity mengatasi segalanya. Aiceeh, statement poyo. Klik Read more untuk mengikuti cara ngoratan aku yang pelik tapi benar..

(more…)

Memori Indah Bersama TDFC

Posted: November 7, 2010 in Umum

Aku tinggal di Taman Daya Johor Bahru. Pembangunan bola sepak di sini amat baik sekali. Kami ada fasiliti yang mencukupi seperti padang bola berukuran standard dan juga padang futsal outdoor. Tapi bukan itu yang membuatkan aku suka bermain bola sepak di sini berbanding di tempat lain. Jom klik Read more untuk mengikuti memori indah aku bersama Taman Daya FC (TDFC)..

(more…)

Malam tadi adik aku semput. Dia tidur sampai mengingau-ngigau. Kesian dia dan aku. Yelah, aku sampai susah nak tidur melihat kesemputan yang dialami oleh adik aku tu. Sebagai langkah berjaga-jaga lebih elok aku membawa dia ke hospital. Hospital yang terdekat dengan tempat kediaman aku adalah Hospital Sultan Ismail. Di sana adik aku dirawat oleh nurse-nurse cantik. Selepas 1 jam dirawat dia nampak cergas sedikit. Cis! Kalau aku tahu aku pun nak buat-buat semput jugalah lepas ni. Di sana aku melihat ramai manusia yang berlainan saiz testis dan buah dada. Tapi bukan itu yang aku nak ceritakan. Jom kita mengkaji tabiat manusia  yang merimaskan aku  sewaktu berada di hospital dengan mengklik Read more..

(more…)

Novel: Retorik Cintaku (2)

Posted: November 3, 2010 in Umum

Perkara yang paling membosankan  adalah menunggu. Yelah, sudahlah perlu berbaris, menunggu untuk menghabiskan 100 orang lepas tu tiada teman untuk berbicara pula. Takkan dengan muka tak tahu malu, selamba je terus pergi berbual dengan auntie yang duduk sebelah aku pasal perlawanan bola sepak EPL malam semalam. Gila apa nak buat macam tu. Mata pun dah makin kelam. Klik Read more

(more…)