Archive for February, 2011

Aku amat bersimpati kepada beberapa orang blogger yang telah dilabel sebagai hooker. Aku sebut dalam bahasa omputih sebab lebih sopan bunyinya. Memang pandai si blogger tu (yang melabel) mencipta taktik keji demi menagih trafik dari orang ramai. Aku tak tahu dia ikut fahaman apa sebab time sekolah dulu aku kenali hooker pada aspek yang lain. Klik Read more untuk merungkai pandangan mengikut cara aku pula.

(more…)

Advertisements

Episod Hangin SMS Misteri

Posted: February 28, 2011 in Umum

Aku ingin mengucapkan “Kau memang macam bagus. Macam je” kepada si pemberi SMS tersebut. Aku dapat SMS yang tak dikenali tapi malas aku nak tanya siapa sebab aku tiada selera nak kenal orang macam bagus seperti beliau. Aku suspek itu kawan aku base dari kemesraan beliau macam dah lama kenal aku. Ye aku hangin sangat-sangat sampai entri aku pun bertajuk hangin. Klik Read more untuk berhangin bersama aku.

(more…)

Presiden Islam VS Perdana Menteri Islam

Posted: February 25, 2011 in Umum

Aku memang suka buat isu kontolbesi macam ni. Serius, memang tak ramai yang sanggup buat pandangan berhubung isu politik. Aku tak kisahpun. Nama je negara kita ni Islam tapi aku tengok dah macam negara kapir seiras-iras Amerika je ni. Yelah, semua takut dengan ISA. Kalau bersuara lancang memberi pendapat nanti ISA kurung pulak. Shit, lawak minta dikurung aku ni. Berbekalkan organ reproduksi aku yang bersaiz olimpik aku nak tulis jugak. Ini cuma pendapat aku je. Tapi selepas dipikir secara ilmiah dan lojik akal aku rasa ada betulnya. Jom klik Read more dan lupakan ISA..

(more…)

Go To Hell To The Peragut!

Posted: February 23, 2011 in Umum

Apa berita yang lebih best dari kemenangan Malaysia menjulang Piala Suzuki AFF? Jawapannya adalah kematian seekor peragut warga asing ditangan seorang perempuan Malaysia yang mempunyai semangat Kamikaze (berani mati punya). Semua akhbar letak tajuk skema nak mampos. Cuma satu je akhbar yang letak tajuk berita untuk kes ini yang aku klasifikasikan sangat winrar. Berita KOSMO yang berharga RM1 tu letak tajuk serius funny. Tajuk dia “Maut Tertonggeng Dalam Longkang”. Muahahahaha, aku tak cakap banyak terus je beli agar dapat bergelak ketawa dirumah. Begitulah awesomenya aku rasa terhadap kemamposan penyangak tersebut dan aku berharap sekor lagi yang sedang nyawa-nyawa ikan dekat Hospital Ampang tu agar cepat mampos jugak. Klik Read more untuk rage bersama aku..

(more…)

Bukan tak mahu update tapi aku agak sibuk sedikit kebelakangan ini. Fuuu, korang tengok bertapa straight to the pointnya pengakuan aku tu. Muahaha (ketawa setan). Semua para blogger pasti akan melalui saat-saat dimana mereka akan ketandusan idea untuk mengupdate blog. Alaa, tak payah nak buat pengakuan bahawa anda seorang blogger tegar yang sentiasa mempunyai idea khurafat untuk ditulis.. Kita manusia sama je kadang-kadang otak kita blank dan harus diformat semula. Jadi dalam keadaan menunggu ilham sampai maka berabuk dan bersawanglah blog kita (ayat klise yang biasa blogger guna bila dah lama tak update blog). Okeyh, nampak mukadimah dah panjang sikit ayuh klik Read more untuk mengetahui simptom-simptom orang yang tiada idea nak update blog..

(more…)

Hye uols.. Hari ni mak betul-betul eksited nak menggedik dekat blog Cik Ery kita ni. Bebaru ni mak tengok dia macam dah malas nak update blog. Blog ni pun dah jadi macam blog wakaf sape-sape pun boleh menyundal dekat sini. Jadi dikesempatan ini mak pun menyemakkan diri mak dekat sini. Semak bukan sebarang semak. Hari ini mak nak ajar resepi baik punya. Hari ini mak nak ajar uols masak Ayam Masak Merah. Klik Read more untuk mempelajari masakan ini.

(more…)

Ery s2dio

Posted: February 9, 2011 in Umum

Huu dah lama betul aku tak melakukan onar didalam blog aku ni. So the busy laa right now. Sekarang banyak tempahan dari para blogger untuk mendesign dorang punya blog. Haaaish, aku punya blog pon dan macam hampeh tak terurus. Sekali orang dengar macam tak percaya je aku design website orang lain. Low profile je laa. Aku suka blog yang simple-simple je dan tak banyak widget yang tak berguna didalamnya. Mari kita melihat antara blog yang berjaya aku ubah penampilannya. Ni eklusif tau aku tak pernah hebohkan bahawa aku empunya Ery s2dio yang kerap mengedit sesuatu dengan atau tanpa izin. Hahaha. Korang ingat Eric je yang boleh deco rumah orang dengan mengejut. Well, aku pun boleh. Jom klik Read more..

(more…)

Aktiviti Menganjing Yang Tidak Menjadi

Posted: February 7, 2011 in Umum

Aku baru je lepas kena nganjing dengan si Azim sebab Manchester United kalah dengan pasukan Wolverhampton sebanyak 2-1. Macam shit je aku rasakan. Tapi takpe, aku gagahkan diri untuk membalas salakan beliau dengan memasang niat ikhlas untuk melihat pasukan feveret beliau bermain hari ini. Yeeaah, dia suka Liverpool. Torres pun dah keluar dari Liverpool masuk Chelsea. Pastilah perlawanan kali ini umpama box office untuk disaksikan. Port persundalan kami pada malam itu adalah di Restoran Cuba Rasa. Ayuh klik Read more untuk melihat body anggun tukang masak didapur restoran berkenaan.

(more…)

Aku, Persona Dan Bengkel

Posted: February 4, 2011 in Umum


Cuti semester kali ini tepat jatuhnya pada Tahun Baru Cina. Aku mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina walaupun aku tahu dah terlambat tapi aku pedulik hape. Kadang-kadang aku terasa pelik juga bila tengok orang Melayu punya eksited nak bercuti lagi terlebih dari orang Cina. Lantak korang laa janji 1 Malaysia. Cuma aku geram bila time nak hantar kereta pergi servis. Fuuuu, penuh sana sini bengkel sebelum perayaan. Al-maklumlah musim perayaan kenderaan bertayar harus diservis terlebih dahulu. Tu kan saranan kerajaan demi menjaga keselamatan pengguna jalan raya. Tapi aku punya mood untuk menyambut perayaan Tahun Baru Cina kali ini ada kurang sikit. Kalau nak tahu kenapa klik Read more..

(more…)

Bila tyme cuti semester aku kena balik Jaybee. Dari kolej nak ke terminal bus kena menaiki bus awam. Sampai terminal kena naik bus express pulak. Sampai Jaybee nanti naik bus awam lagi. Sampai rumah kena naik tangga (takde kena mengena). Fuh, pengembaraan balik ke kampung dengan menaiki bus memang mencabar. Rasa macam masuk rancangan The Amazing Race je. Walaupun aku dah biasa menaiki bus tapi ada certain perkara yang aku rasa tak selesa bila menggunakan perkhidmatan awam ini. Nak tahu kenapa? Haa, jom klik Read more untuk mengetahui sebab-sebab aku kurang selesa menaiki bus..

(more…)