Archive for the ‘Resepi Chef Ery’ Category

Hye uols.. Hari ni mak betul-betul eksited nak menggedik dekat blog Cik Ery kita ni. Bebaru ni mak tengok dia macam dah malas nak update blog. Blog ni pun dah jadi macam blog wakaf sape-sape pun boleh menyundal dekat sini. Jadi dikesempatan ini mak pun menyemakkan diri mak dekat sini. Semak bukan sebarang semak. Hari ini mak nak ajar resepi baik punya. Hari ini mak nak ajar uols masak Ayam Masak Merah. Klik Read more untuk mempelajari masakan ini.

(more…)

Advertisements

Hye uols! Rindu kat mak tak? Kalau rindu katakan “Aaawwww!!”.. Dah lama juga mak tak menyundal dekat blog yang serba sundal ni. Ops, macam puaka mulut mak ye. Uols jangan main-main. Blog Cik Ery sekarang dah mantop tau. Dengar kata sekarang ramai orang suka stalkers blog ni. So, mak hari nak menginterprem dalam blog ni sebab tuan empunya blog ni pergi bercuti ke Costa Rica (tipu). Selamat datang ke rancangan mak yang tak seberapa ni. Rancangan “Masak Memasak Eh Masaklah Kau”. Disini mak akan bagi resepi-resepi terbaik dari ladang getah. Well, uols kan tau mak memang pandai memasak. Mak nak kasi resepi simple-simple je. Ni khas bagi sesiapa yang baru nak berjinak-jinak memegang sudip didapur. Takkan pegang je sudip tu nak buat lawan pedang ke? Sekali-sekala apa salahnya menggauli masakan didalam kuali. Klik Read more untuk ke dapur bersama mak..

(more…)