Ngak Paham Dong!!

Posted: October 17, 2010 in Umum

Pernah tidak anda berjumpa dengan certain lecturer yang dapat membuatkan anda hangin satu badan. Kalau tidak pernah ini bermakna anda adalah seorang pelajar nerd yang hanya tahu untuk mencabut bulu punggung para lecturer sahaja. Sem kali ini aku telah berasa begitu hangin dengan seorang lecturer yang telah berjaya diseludup dari negara jiran. Sebelum ini segalanya nampak seperti mahu merdeka apabila lecturer ini digantikan dengan lecturer baru tetapi segalanya berubah umpama peribahasa “Ku sangkakan panas disiang hari rupanya tsunami di Acheh”. Lecturer baru tu telah meletakkan jawatan secara mengejut. Aku bukan emosi seorang diri okeyh. Setelah dilakukan banci secara mendalam rupa-rupanya satu kelas juga tidak paham sepatah haram apa yang diajari oleh beliau. Mari kita mengenali makhluk asing (kerana dia orang seberang) ini dengan mengklik Read more.

Aku tak tahu nak describe rupa beliau macam mana sebab serius aku memang langsung tiada tersimpan niat untuk menyimpan lakaran wajah beliau didalam minda aku. Tapi kita kena terima hakikat kerana selalunya perkara yang kita tak suka tu laa yang selalu melekat di dalam kepala hotak kita ni. So, korang boleh andaikan muka beliau seperti watak di dalam gambar dibawah ini.

Semuanya hampir sama kecuali beliau tidak memakai topi di kepala serta bermata stim. Sumpah bila tiap kali aku tengok muka dia rasa macam nak bagi Stone Cold Stunner je. Tapi bila difikikan kembali tak beranilah pulak aku nak buat begitu takut jenglot belaan dia menyerang aku diwaktu malam nanti. Habis lemak-lemak aku suma kena sedut karang.

Cabaran yang paling berat aku hadapai adalah semasa sesi pembelajaran subjek yang diajari oleh beliau. Beliau ni mengajar  subjek Networking Concepts. Sudahlah nota satu hapa pun dia tak beri, cara ajarannya pun menyimpang seperti amalan ilmu sesat kerajaan Majapahit je. Prom pram prom prom marangkerapu kepunden parang sekeepeer~ Macam mana aku nak paham. Bila aku tanya  balik dia terus je speaking London Jawa “Bukan saya udah ajarin? Lain kali ikutin.” Ikutin kepala ho kau.

Beliau cakap subjek ni kena banyakkan praktikal. So, kalau time exam nanti takkan nak mengaplikasikan amalan praktikal dikertas soalan. Belajar praktikal teori tiada umpama memandu kereta tanpa mengetahui undang-undang jalan raya. Oh shit!! Lagi yang buat aku hangin adalah dia suruh kami membuat network untuk sambung komputer ke printer. Yelah student ni status kewangannya terhad mana mampu nak beli printer. Boleh pula dia cakap printer tu murah je suruh kami beli satu untuk dibuat ujikaji. Rabu ni aku nak trylah pergi cari printer dekat pasar malam depan kolej mana tahu ada jual longgok.

Seriously aku sangat tertekan dengan subjek yang diajari beliau sampai menyimpan hasrat untuk mendropkan subjek tersebut. Aku tanya student lama yang pernah ambil subjek ni pun semua cakap dulu dorang tak pernah belajar sampai tahap macam ni sekali. So?  Dengan ini aku mengumumkan bahawa aku telah mendeclair war dengan lecturer buncit tu. What an ash hole!!! Go to your own country your fat ass monster.

****************************************************

P/S: Erryn kawan aku, dia cakap muka lecturer lahabau tu iras-iras macam ni sebab mata dia stim dan perut dia buncit..

Ada sesiapa yang membayangkan muka lain ke. Muka raksasa Cloverfield ke. Marilah kita sama-sama bergelak ketawa sambil mengkeji  rupa paras beliau. Damn, I really hate the way he teach us. Like trash!!

Comments
  1. Ryuki SM says:

    f**k the lect… cib punye lect… tanye jer.. jwapannye.. ” maka nya… ikutan apa yg dibritahu..” great scout la buncit!!!! mati kena tembak dgn AK47 buatan tgn aku juga… aaarrrggghhhh!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s