Senior VS Junior

Posted: July 3, 2010 in Umum

Legenda Bowling Club

Apabila hormon estrogen sudah mencapai tahap kemuncak dikalangan ahli-ahli kelab Bowling Kolej Legenda maka pelbagai inovatif yang akan terhasil. Sebelum ini banyak aktiviti bowling yang telah berjaya diadakan seperti acara menyumpit pin bowling, acara lari-lari anak disekitar Ampang Superbowl dan juga tidak ketinggalan meneka saiz kasut para pemain-pemain lawan sambil menutup mata kiri. Kali ini sekali lagi ahli-ahli kelab bowling Legenda telah berjaya menunjukkan kreativiti mereka dan terlahirlah pertandingan bowling “Senior versus Junior” yang akan diadakan pada 31 Julai 2010, Sabtu bertempat di Ampang Superbowl Seremban Parade. Ayuh klik Read more untuk bersama menghayati semangat kebowlingan anda!!

Gila ahh sebelum ni satu acara pun aku tak pernah reti nak masuk tapi kali ni insyaAllah aku masuk kalau ada rezeki berjumpa puak-puak senior yang masih wujud lagi. Ini kerana aku tak ramai sangat kenalan dekat sini kalau ada pun semua dorang dah sapu dulu dah. Siap main tag-tag nama lagi dekat status Facebook. Lagipun aku bukannya hebat sangat selepas kecederaan bahu akibat jatuh motor dulu kerana melakukan aktiviti merempit sebab lambat nak pergi kerja.

Berbalik kepada topik asal, nampak gaya kali ini aku meramalkan Senior akan mengungguli pertandingan kali ini. Setelah membuat kajian terperinci aku telah menyenarai pendekkan beberapa faktor yang menjadi kelebihan kepada pasukan Senior:

Bola baru Encik Pria Pujangga. Wow!!!

Faktor pertama adalah bola. Ramai ahli senior telah berjaya membeli bola bowling tidak kiralah bola itu lubangnya masih dara lagi atau pun berstatus janda tapi still gempak arr ada bola sendiri beb. Dengan sedikit latihan poco-poco aku pasti balingan mereka kali ini lebih kemas. Awaslah korang para Junior, anda pasti meleleh air mazi semasa pertandingan itu nanti apabila melihat bertapa garangnya pasukan senior membuat balingan tanpa prejudis.

Faktor kedua adalah selama ini pun mengikut statistik pembangunan bowling negara, ahli-ahli senior bowling Legenda lebih banyak mengungguli acara yang dipertandingkan. Tapi team IT is the best arr sebab selalu membuat latihan bowling secara percuma di lab-lab berdekatan dengan membuka Facebook bermain game Bowling Buddy instead dari mendengar lecturer membebel di hadapan.

Faktor ketiga adalah duit. Ramai ahli senior ada duit sebab dapat MARA. Ahli junior pula sangat MARAH kerana masih still menagih hutang kolej yang dijanjikan termasuk aku juga walaupun aku boleh dikategorikan sebagai Senior. Gila sedih doo mengenangkan nasib ini sekaligus menjadi faktor utama kejatuhan semangat untuk melontar bola bowling. Kalau paksa hati juga nak baling bola tu takut terbaling pulak dekat cashier yang asyik sibuk mengira duit di Ampang Superbowl tu nanti.

Chris Barnes

Faktor keempat adalah teknik. Ahli-ahli senior dulu pernah mengambil kursus bowling dengan Chris Barnes sewaktu beliau melakukan Asian Road Tour. Jadi dengan tidak langsungnya ramai ahli senior mempunyai pelbagai teknik dalam membuat lontaran. Lihat sahaja Encik Ariff aka Anbu Silvester yang setiap hari dok asyik pikir nak mengapdatasi teknik spin ke atau pun teknik hook masa tournament tu nanti. Hebat bukan.

Faktor kelima adalah psychology. Kebanyakan ahli senior semua memang berperangai lahanat sumpah tak tahu malu. Kami tidak akan segan silu untuk menyantit anda ahli junior tanpa ada sebarang provokasi. Lihat sahaja apa yang terjadi kepada Cik Azlin yang telah dipsycho secara terang-terangan dengan menukar namanya kepada Baby Boo. Gila ah sampai menangis minah tu tak boleh nak buat balingan asyik tersesat masuk ke dalam longkang je. Eh, bukan ke si Azlin ni budak senior. Ah, gila arr korang memang tiada belas kasihan langsung tanpa mengira mangsa. Hahaha.

Faktor keenam adalah tidak ramai ahli junior. Kolej Legenda sekarang adalah kolej berstatus separa arbok. Ini kerana ramai rakyat tempatan dipanggil untuk menyertai pusat IMM. Mereka hanya tahu memberi suntikan dan mengangkat dulang ubat-ubatan sahaja. Lelaki pula mempelajari teknik urutan batin bagi lelaki atau perempuan yang bermasalah melakukan aktiviti malam. Kalau ada yang benar-benar pure Legenda pun adalah orang berkulit hitam. Mereka bukan tahu bowling itu apa yang mereka tahu waka-waka je.

Jadi secara ringkasnya tidak payahlah diperkotak-katikkan lagi sudah tentulah pasukan Senior akan sekali lagi mengungguli acara yang dipertandingkan kali ini. Kalau kami kalah pun itu tandanya kami sudah boring asyik menang je jadi nak juga rasa whats the feeling of being a loser. Eh bergurau pulak… Say no to kalah!! Hahahaha..

Comments
  1. oshe says:

    gud luck ok!!! thumbs up!!!!=)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s