Kolej Neraka atau Orangnya?

Posted: May 19, 2010 in Umum

Belajar adalah suatu ibadah yg dituntut di dalam agama Islam maybe mana-mana agama pun menuntut perkara yang sama. Pelajaran menunjukkan sesuatu bangsa itu maju dan seterusnya menjadikan bangsa itu bertamadun. Aku perlu belajar untuk menjadi insan yang berguna suatu hari nanti tapi dalam menuntut ilmu itu bukanlah sesuatu yang  mudah seperti yang kita fikirkan. Banyak rintangan yang perlu kita hadapi termasuklah menghadapi manusia yang bergelar makhluk perosak. Ya, makhluk perosak. Di kolej aku memang mempunyai satu gagasan puak yang merosakkan mentaliti pelajar-pelajarnya. Dikala sedang hangat menyambut kedatangan bulan peperiksaan disaat itu mereka berjaya membekukan docket kerana gara-gara status MARA yang belum diluluskan lagi. Ahh, itu hanya propaganda mereka yang sengaja direka cipta untuk menyuruh aku dan pelajar-pelajar yang lain bertukar kepada skim PTPTN supaya senang mereka boleh mengeploitasi duit kami. Sila klik Read more untuk mengenali dan mengeji manusia-manusia yang boleh kita anugerahkan dengan anugerah “The biggest bitch in the whole wide world”.

EF/CF

Gambar di atas adalah sekadar contoh penampilan anggun seseorang CF atau EF wanita. Kalau lelaki pastilah mengikut etika pemakaian mereka yang sebenar tapi aku sengaja meletakkan gambar perempuan yang bertubuh seksi dan bergaya primadona. CF atau EF adalah egen mencari pelajar bagi sesebuah tempat pembelajaran. Kalau dah namanya ejen mestilah ada komisen. Kalau ada komisen dengan mudahnya kita boleh gambarkan mereka ini seperti salesman or salesgirl. Kalau dah namanya salesman dan salesgirl pastilah ada penipuan di dalam melariskan jualan mereka.

Jangan mudah tertarik dengan penampilan mereka yang bergaya lebih dari seorang lecturer yang berpendididikan tinggi walhal mereka hanyalah berkelulusan rendah sahaja. Mereka bukanlah calon yang sesuai untuk kita jadikan isteri mahu pun suami kerana mereka tidak mengenali apa itu solat 5 waktu, hukum di dalam memakan duit haram, hukum menindas kaum yang lemah dan selalu melakukan seks di luar tabii (okeyh yang last tu aku sengaja tambah sendiri untuk menambahkan kekejian mereka). Kalau mahukan hidup anda menjadi sengsara bagaikan neraka silalah bercinta dengan mereka yang hanya cintakan duit anda semata-mata.

Dulu sewaktu menarik aku memasuki kolej ini pelbagai gambaran yang mereka berikan. Bulan, bintang, penyanyi Akon pun dulu belajar kat sinilah dan bermacam-macam lagi. Tapi bila aku dah masuk sini terus aku mencarut “What the hell is this?”.. Penuh dengan manusia rentung. Oh my gosh adakah kolej ini selalu dipanah petir angkara dosa-dosa yang telah mereka lakukan di dalam sistem pentadbiran mereka. Manusia rentung itu adalah pelajar-pelajar dari Afrika Jahanam yang selalu berlagak dan berjalan mendabik dada tetapi badan berbau seakan-akan najis mutawasitoh.

Kalau nak menyuruh kami bertukar kepada PTPTN janganlah tanya dekat kami. Kami hanya student dan tidak berkelayakkan untuk membuat sebarang keputusan di dalam soal ini. Silalah berjumpa dan berbincang isu ini dengan ahli keluarga kami dan pastinya anda akan ditinju oleh mereka tanpa sedikit pun belas kasihan. Silap-silap kalau nasib anda kurang baik satu kampung juga akan turut serta meninju korang yang ternyata “Melayu yang memakan kaumnya sendiri”.

Dulu janji ada duit sara diri tapi sekarang tiada? Kami benar kerana kami ada surat perjanjian. Di dalam surat perjanjian itu ada tertera “Elaun sara diri akan diberikan”. Janganlah berdolak dalik lagi dan menyusahkan kami. Sampai bila-bila pun kami pasti akan menang. Ini kerana kami adalah pelajar yang berjurusan di sini dan bukannya manusia yang tiada berpelajaran (pelajaran adalahah subjek yang laus bukan sejadar kertas diploma atau ijazah semata-mata) seperti kamu yang berlagak pakai baju ofis berlakon kononnya kerja bagus walhal anda adalah seorang jurujual sahaja dimata pandangan kami.

Comments
  1. Sad says:

    mmg.kolej sllu dipanah petir..bru aku perasan bila ko ckp. hahah.
    penuh dengan manusia rentung hingga nyamuk pun xsanggup nk dekat dengn diorg..apakan lagi manusia lain ..

    agaknya apalah diorg mkn kan sampai badan berbau2 seakan2 kambing gurun kurun ke 19009 masihi…
    urghhhh…………

    janji tetap janji…. mcm mna celcom suka2 hati nk antar surat saman kt aku sbb xbyr bil mcm tu jugak ko bleh failkan kes ni.. ahaha…ramai2 lagi bagus!!!!! cepat sikit setel.biar sape yg berkuasa kt sini,,khamis?? awang ?? kamis awang??? sape?? tah la…. biar dia tanggung malu… bukan nk bantu student…. tak abis2 dok menipu sana sini kolej bgus la hape la.jemput la makhluk2 asing sana sini datg melawat kolej…kononnya perfect dari segala bagai…. stakat loby dok sembur perfume tandas hari2 nk bangga2 pulak…… cait….

  2. efyery84 says:

    sad: tindakan dalam proses.. jgn risau, apa dorang nak lakukan dgn berpuluh2xx bdk ITP yg xdpat docket.. perjanjian ttp perjanjian..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s